de stRaat van het klimaat

Het zijn bijzondere tijden. Jongeren komen op straat. Sommigen ontpoppen zich tot voortrekkers. Anderen surfen mee op de enthousiaste golf van een vraag om verandering. Soms minder geïnformeerd maar even oprecht. Nog anderen blijven sceptisch. En zo ontstaat een nieuw toneel. Het toneel van maatschappelijk engagement, van stelling innemen, van diffuse of verwarrende informatie, van communicatiestrategieën, van hoge idealen en van nieuwboren leiders. Dat is een toneel dat wij graag mee bestijgen, omdat TIM kan zorgen voor het opentrekken van discussies en de zoektocht naar eerlijke antwoorden.

Het doel van deze TIM is dat aanwezigen van mekaar bijleren over de thema’s van de klimaatmarsen, dat alle stemmen een plaats vinden in onze scènes, dat we iedereen een leidraad hebben gegeven in de overvloed van meningen, en dat iedereen met een constructief gevoel de zaal verlaat. Een gevoel van begrip, inspiratie en enthousiasme.

In dit concept worden presentaties en debatten geïntegreerd. Het is de schoolvariant van “22 vragen”, de TIM over duurzaamheid (binnenkort online).

Vier improvisatieacteurs op scène met duidelijk geëmotioneerde uitdrukking. In de achtergrond een projectie van een wit paard met ruiter in een wei.

Andere TIM's

Over stress en burn-out.
Te zien op 9 maart in Leuven.

Open feedback als normale en gewaardeerde basis voor communicatie

Principes van transformatieve bemiddeling bij conflicten

Samenwerking in leiderschap, leiderschap in samenwerking

De verschillende fases en aspecten van dementie

Normaliseren en relativeren van de dagelijkse opvoedingspraktijk

Zelfzorg voor en warme zorg door zorgverleners

Omgaan met rouw en verlies

Lastige verschillen koesteren en overbruggen

Over het spel tussen Yin en Yang,
thuis of op de werkvloer